0 kuantiti
Total Price:RM0.00
> Hadiah Sastera Utusan> Hadiah Novel Nasional

Ratap Rabitah

Ratap Rabitah
Judul : Ratap Rabitah
Harga :
RM38.00
Nombor siri : 2342258
Status Stok: Stok masih ada
Masukkan buku ke dalam troli belian

Judul : Ratap Rabitah
Pengarang : Aminah Mokhtar
Penerbit : Utusan Publications & Distributors Sdn Bhd
Genre : Novel
Mukasurat : 391 halaman
Cetakan Pertama : 2012
ISBN : 9789676125491

Harga Biasa : RM43.00
Harga Ujana Ilmu : RM38.00


Hadiah Sako bagi Novel Nasional merupakan kesinambungan tradisi Utusan Publications & Distributors Sdn Bhd bersama Kumpulan Utusan yang prihatin terhadap pembangunan sastera tanah air. Sayembara ini ditaja sebagai mengenang jasa tokoh penulis yang telah berjuang bersenjatakan ketajaman mata pena demi kemajuan negara dan jagat raya. Selumayan hadiahnya, sayembara ini berhasrat menampilkan karya-karya terunggul dan mutakhir.


RATAP RABITAH

"Aku tidak akan mencarimu lagi, Tiram. Barangkali, kita tidak akan bertemu sehingga aku mati. Begitu Tuhan meniupkan takdir-Nya. Aku tidak pernah berjanji untuk mencintaimu seumur hidup. Tetapi aku akan tetap mencintai keturunanku, hingga ke akhir hayat. Maafkan aku, Tiram; kalau saat ini menjadi saat yang terakhir aku dibenarkan mencintaimu, aku tidak akan membantah kehendak Tuhan."

Diakah yang tidak pandai mewariskan cinta? Apakah ini bakal menjadi generasi terakhir sebuah keturunan yan gmulia? Sepenuh jiwa, dia pertahankan segala cinta dengan nyawa, dengan semangat, dengan doa dan dengan apa sahaja yang boleh dicagarkan dengan dirinya. Dia masih punya mata untuk meratap dan masih punya hati untuk berhiba. Dialah seorang Rabitah yang meratap dengan jiwa dan cinta - menanti doa-doanya termakbul.